Békés DúlaKör

Keszthelyi Viktória

KeszthelyiViki

Bemutatkozás

Sokakkal együtt meggyőződésem, hogy a szülés-születés élménye egy életre meghatározó alapélményünk, mely lelkileg „felpuhult”, érzékeny állapotban ér bennünket. Így erős hatással van a személyiségünkre, a kapcsolatainkra (különösen az anya-gyermek kapcsolatra), és általában testi-lelki jóllétünkre.
Ezért különösen fontos, milyen módon készülünk a szülés élményére, hogyan éljük át, majd miként dolgozzuk fel azt. A hiteles információk, a lehető legjobb testi és lelki állapot, a hozzánk illő környezet és kísérők mind-mind lehetővé teszik, hogy amikor annak van itt az ideje, kompetens döntéseket hozhassunk, és amikor annak, akkor ellazulhassunk, s átadhassuk magunkat a szülés-születés erejének.
Megtisztelsz, ha ezen az úton járva társadul fogadsz.

Keszthelyi Viktória vagyok, 1975-ben születtem. Pszichológusként végeztem, e mellett magyar szakon is diplomáztam. Korábban humán erőforrás területen dolgoztam: alkalmam nyílt értő figyelemmel hallgatni, motivációkat feltérképezni, gyakorlatias tanácsadást folytatni; s támogatni, hogy az erősségekből szilárd alap, a gyengeségekből fejlődési lehetőség váljék.
Első gyermekem kórházban, második otthon jött világra – mindig is meglévő érdeklődésem mellett – ez a két élmény volt meghatározó abban, hogy a dúlai hivatást válasszam.
A 150 órás dúlaképzés elvégzése óta is folyamatosan fejlesztem szakmai tudásomat és személyes kompetenciáimat, pl. szoptatási képzés, erőszakmentes kommunikációs kurzus, speciális vajúdástámogatási és masszázs tanfolyamok, esetmegbeszélés, konferenciák, önismeret munka segítségével. Szemléletemet sokban gazdagítja a haptonómia, vagyis a ‘szeretetteljes érintés művészete’; s különösen kedves nekem ennek víziterápiás alkalmazása.
Kísértem első gyermekét váró családot, második szülést traumás első után, császár utáni várandósságot, s abortusz lehetőségét mérlegelő mamát. Önkéntes kórházi programunk során érkeztem elakadt vajúdáshoz és nehezen induló szüléshez, s segítettem örökbeadó anya szülését és gyermekágyát is. Számomra a dúlai támogatás lényege a szolgáló szeretet: jelenlét, elfogadás, megtartás és megerősítés.

Mit vállalok
Jelenleg család okok miatt elsősorban on-line konzultációt vállalok.
Amivel kapcsolatban kereshetsz:
– babatervezés;
– várandós időszak és felkészülés a szülésre;
– gyermekágy, szoptatás;
– szülésélmény feldolgozás.
Szülést 2016. július 20. és szeptember 20. között tudok kísérni.
Nem tartozik szorosan a dúlasághoz, mégis megemlítem, hogy családunk több mint egy évtizede vegetáriánus módon étkezik (az utóbbi években jórészt nyers vegán ételeket fogyasztunk). Szívesen osztom meg ismereteimet, tapasztalataimat vegetáriánus életmód, várandósság, gyermekes lét ügyekben is.

Nyelvek
Magyar nyelven tudom a maximumot nyújtani.
Angol tudásom közép-felső szintű, kissé berozsdásodott, de használható.

Elérhetőségeim
E-mail: keszthelyi.viki@gmail.com
Skype: viktoria.keszthelyi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.