Békés DúlaKör

Magunkról

A Békés Dúlák olyan szüléskísérők, akik a várandósság hónapjaiban, a vajúdás és a szülés óráiban, valamint a gyermekágyas időszakban is felkészült tudással, korrekt információkkal és mély empátiával segítik a hozzájuk forduló anyákat és párjaikat. Bátran keresd őket, ha kérdéseid vannak a várandóssággal, szüléssel vagy az anyasággal kapcsolatban, ha információra, megerősítésre, bíztatásra van szükséged, vagy ha a szülésed élményét szeretnéd megosztani olyan segítőkkel, aki ítélkezés nélkül és értő figyelemmel hallgatnak meg.

Történetünk

A Békés Dúlakör 2009 áprilisában alakult meg.

Többen kérdeztük Békés Emőkét, milyen lehetőségek vannak a továbbképződésre, a gyakorlásra, a dúlaképzésen megszerzett tudásunk bővítésére. Erre válaszként született meg a Békés Dúlakör megalakulásának ötlete. A legtöbben Emőkénél végeztük el a képzést is, így már ismertük egymást, a többiekkel, pedig a közös munka során kovácsolódtunk össze.

Ahányan vagyunk, annyi félék, és a havonta megtartott egynapos Dúlaműhelyek alkalmával a közös tanulást mindegyikünk egyéni ismeretei is színesítik és még tartalmasabbá teszik. A közös tanulás és a sok együtt szervezett program, közösen megélt élmény során erős női körré váltunk.

Célunk, hogy a dúlai várandósgondozást és szüléskísérést ismert és elismert tevékenységgé emeljük és biztosítsuk az anyák és a családok számára a naprakész és hiteles információkon alapuló szülésfelkészítést, szép szülésélményt a szülőknek és a méltósággal teli megérkezést a kisbabák számára.

Comments are closed.