A MEGALAKULÁS

 

A Békés Dúlakör 2009 áprilisában alakult meg.

Többen kérdeztük Békés Emőkét, milyen lehetőségek vannak a továbbképződésre, a gyakorlásra, a dúlaképzésen megszerzett tudásunk bővítésére. Erre válaszként született meg a Békés Dúlakör megalakulásának ötlete. A legtöbben Emőkénél végeztük el a képzést is, így már ismertük egymást, a többiekkel, pedig a közös munka során kovácsolódtunk össze.

Ahányan vagyunk, annyi félék, és a havonta megtartott egynapos Dúlaműhelyek alkalmával a közös tanulást mindegyikünk egyéni ismeretei is színesítik és még tartalmasabbá teszik. A közös tanulás és a sok együtt szervezett program, közösen megélt élmény során erős női körré váltunk.

Célunk, hogy a dúlai várandósgondozást és szüléskísérést ismert és elismert tevékenységgé emeljük és biztosítsuk az anyák és a családok számára a naprakész és hiteles információkon alapuló szülésfelkészítést, szép szülésélményt a szülőknek és a méltósággal teli megérkezést a kisbabák számára.

„Van egy erő, ami szüléskor eljön a nőkhöz. Nem kérik, egyszerűen csak elárasztja őket. Összegyűlik, mint felhő a szemhatáron, átsuhan az égen, és magával hoz egy gyermeket.”

HISZÜNK A SEGÍTSÉGNYÚJTÁSBAN

A Békés Dúlák olyan szüléskísérők, akik felkészült tudással, korrekt információkkal és mély empátiával segítik a hozzájuk forduló anyákat és párjaikat  várandósság hónapjaiban, a vajúdás és a szülés óráiban és a gyermekágyas időszakban.

VÁLASSZ SEGÍTŐT

Bátran keresd őket, ha kérdéseid vannak a várandóssággal, szüléssel vagy az anyasággal kapcsolatban, ha információra, megerősítésre, bíztatásra van szükséged, vagy ha a szülésed élményét szeretnéd megosztani olyan segítőkkel, aki ítélkezés nélkül és értő figyelemmel hallgatnak meg.

VÁLASSZ DÚLÁT HELY SZERINT

VÁLASSZ DÚLÁT BESZÉLT NYELV SZERINT

VÁLASSZ DÚLÁT SZOLGÁLTATÁS SZERINT

LEGYÉL TE IS DÚLA

Ha érdekel a dúlai hivatás, egy őszinte, inspiráló női körben keresheted és találhatod meg a válaszokat arra, hogy mi motivál abban, hogy a szülés körüli időszakban más nőknek, pároknak segíts, hogyan szeretnéd ezt tenni és milyen lehetőségeid vannak.

TUDNIVALÓK
JELENTKEZÉS