Gedeon Bori

Kicsit messzebbről érkeztem a dúlai hivatáshoz, munkához. Bár gyerekként csodálattal lapozgattam a Sehány éves kislány c. mesekönyvet, és áhítattal figyeltem a kisbabák érkezését a családba – sokáig nem merült fel bennem, hogy a szülés-születés körül tevékenykedjek. Felnőtté válásom során inkább a kognitív készségek, a racionális gondolkodás vált hangsúlyossá, kevesebb tér jutott az érzelmi, intuitív fejlődésnek. A gyerekeim születése utáni testi-lelki kihívások tereltek önismereti útra, mentálhigiéné képzésre, majd a Békés dúlatréningre. Jelenleg szülésznő hallgató vagyok a Semmelweis Egyetemen ill. bábatanonc tanfolyamra járok. Ezeknek a képzéseknek és egyéni pszichoterápiás folyamatomnak köszönhetően értettem meg a saját utamat, és úgy érzem, a valóságot is magam körül, már ami a mai helyzetet jelenti Magyarországon a szülés témájában.

Különböző szakmai “sapkáimmal” több oldalról van lehetőségem belelátni a szülés körül dolgozó szakemberek munkájába: kit mi motivál, mi a nehézsége, mitől ég ki hamar, de mi tarthatná meg..? Min múlik, múlhat a szülés körül segítő szakemberek munkájának hitelessége és hatékonysága?

Hiszek a szülők kompetenciájában, önérvényesítő erejében, hogy már a gyermeküket várva képesek megalapozni családi működésüket úgy, hogy az számukra önazonos legyen.

Hiszek abban, hogy a dúlák esszenciális szereppel bírnak a szülés körül: hiánypótló a tevékenységük egy olyan társadalomban, ahol a személyre szabott várandósgondozás, vajúdástámogatás és gyermekágyas gondoskodás nem teljeskörű. Professzionális szinten képesek kiegészíteni az egészségügyi gondozást az államilag nem biztosított lelki, informatív és fizikai kíséréssel. Személyes jelenlétük, tudásuk, preventív és delegáló szerepük felbecsülhetetlen értékű.

Hiszek a társszakmák nyitottságában, a párbeszédben, a megértésben, az elfogadásban, a fejlődésben és a változásban. A szülés és a családdá válás segítők szintjén is többszereplős történet, hiszem, hogy lehet és kell törekedni arra, hogy az anya, a család több oldalról is hatékony támogatást kaphasson.

Mit vállalok?

  • egyéni szülésfelkészítés
  • fogantatási nehézségek
  • egyéni támasznyújtás perinatális veszteség esetén
  • nevelési tanácsadás
  • szoptatási tanácsadás
  • szülésélmény feldolgozás
  • szülésfelkészítés
  • csoportos szüléskísérés

Milyen nyelven vállalok?

  • magyar

Hol vállalok?

  • Budapest

KERESS ENGEM BIZALOMMAL

Ha segítségre van szükséged, keress bátran az alábbi elérhetőségeim egyikén