Fodor Emőke

Balla-Fodor Emőke

Balla-Fodor Emőke vagyok. Már a megelőző munkahelyeimen, életszakaszomban is a mentor jellegű, támogató, megerősítő kapcsolatokban tudtam kiteljesedni – ELTE TTK-n oktattam és kutattam, illetve lovasoktattam; innen hívott el a dúlaság hivatása, a szüléseim és a családdá válásunk tapasztalatai hatására. Az első szülésemet követően fogalmazódott meg bennem az igény egy rám-fókuszáló, biztonságot, támogatást, megerősítést adó személyre, aki mégis felelős felnőtt emberként kezel, akit a dúlámban, Békés Emőkében találtam meg. A második várandósságom alatt így az a gondolat is növekedett bennem, hogy szeretnék ebben másoknak én is segíteni, hogy a várandósság és a szülés olyan élmény legyen, amire mindig jó érzés gondolni, erőt adó és egyfajta lelki muníciót ad az egész életre, ami néha különösen elkel a szülővé válás változásai közepette. Így Békés Emőke képzéseit elvégezve ehhez a nagyszerű csapathoz csatlakoztam, a Békés Dúlakör dúláihoz.
Munkámban legfontosabb számomra az anyák megerősítése, fizikai-lelki támogatása, informálása az útjukon a várandósság, a szülés és a gyermekágy alatt – figyelve a család, szociális háló többi tagjára is (apa, testvér, nagyszülők…) és szükség esetén számukra is segítséget nyújtva, készülve az újabb családtag érkezését követő változásokra is.
Csodálatos megtapasztalni egy kisbaba érkezését és számomra nagyon fontos, hogy mind a várandósság, mind a szülés alatt erre is úgy készüljünk, mint ami nem csak a szülővé válás szempontjából lesz egy nagyon fontos élmény, hanem a gyermekünk egész életére meghatározó hatással lesz ez az időszak: mind a világra érkezésének körülményei, mind pedig a kötődés szempontjából fontos első időszak megélései miatt.
Nagyon szép élmény látni azt az utat, amit megtesznek az anyák, nagyon hálás vagyok mindig, hogyha engem tisztelnek meg azzal, hogy kísérhessem őket, velük lehessek ebben a csodálatos időszakban, a gyerekük születésekor.

Mit vállalok?

  • várandósságod során egyéni és páros konzultációkon beszélgethetünk a várandósság során tapasztaltakról, szülésre készülésről, szülővé válásról
  • informatív és lelki támogatást nyújtok ebben az időszakban számodra
  • a szülésed alatt igény szerint végig melletted maradok, segítek barátságosabbá tenni a környezetet és természetes vajúdástámogatási, fájdalomcsillapítási technikákkal segítelek. Megerősítelek és igyekszem minél jobb színben feltüntetni a szülésed során megtapasztalt esetleg nehéz érzéseket, történéseket. Segítem a kommunikációdat az egészségügyi személyzettel és tájékozódásodat az egyes felmerülő kérdésekben. Figyelek a szülés során a többi kísérővel való kapcsolatra, elsősorban a családtagok jóllétére is (apa, nagymama…).
  • különös figyelemmel készülök a kisbabád fogadására, az előzetes beszélgetéseink alapján
  • támogatlak az aranyóra érzékeny idejében
  • gyermekágyas időszakod alatt is számíthatsz rám. Lelki és informatív támogatásom célja, hogy a kétségeid, nehéz érzéseid során támaszra lelj, ami segítség lehet a lelki egyensúly fenntartásában, a biztonságos kötődés kialakításában és a szoptatásban
  • a szülésélményed meghallgatásával segítelek abban, hogy annak feszültségeit elkezd feloldani

Milyen nyelven vállalok?

  • magyar

Hol vállalok?

  • Budapesten és környékén

KERESS ENGEM BIZALOMMAL

Ha segítségre van szükséged, keress bátran az alábbi elérhetőségeim egyikén