Interaktív előadások és workshopok

2017. február 17-18-19. 10:00-15:30

Szeretettel várunk minden kismamát és gyermeket váró párt, továbbá minden téma iránt érdeklődőt, aki szeretne többet megtudni a várandósság és a családdá válás lelki aspektusairól, illetve felkészülten és kompetensen szeretne megérkezni a gyermekvállalás kapujába. Egy gyönyörű, bensőséges helyszínre, a Zen kertbe invitálunk benneteket, ahol interaktív előadásokkal, beszélgetésekkel és műhelymunka lehetőségekkel várnak benneteket a Békés Dúlakör tagjai, és meghívott vendégeink: Kecskés Karina színésznő és Mádai Vivien Televíziós műsorvezető. A résztvevők közt minden nap értékes nyereményeket sorsolunk ki!

Helyszín: Zen kert; cím: Budapest, 1119 Fehérvári út 45-53/B http://zenkertbuda.hu/kapcsolat/

Napi belépőjegy: 3000Ft/fő vagy 5000Ft/pár

Részletes program:
02.17. Péntek: A testünkkel párhuzamosan a lelkünk is változik

10:00-10:50 Ki voltam, ki vagyok, és ki leszek? – Várandósság, várakozás, változás (beszélgetés Wittmann Andreával)
11:00-11:50 A nagy találkozás – az első pillanatok a csodálatos újszülöttel és az aranyóra jelentősége (Lénárd Orsi előadása)
12:00-12:50 Érzelmi hullámvasúton – felkészülés a gyermekágy és a szoptatás kihívásaira (Harmath Tünde előadása)
13:15–14:05 Harmóniában a változásokkal – ismerkedés a Bach virágterápiával (Hengerics Katalin előadása és beszélgetés a virágesszenciák alkalmazásáról)
14:15-15:15 Szülőpozíciós jógagyakorlatok és relaxáció Szlifka Tündével
12:00-14:00 További lehetőség a kisteremben: Szüléskarkötő készítés Féldrágakövekből és ásványokból Szlifka Tündével (Kizárólag a karkötőkbe kerülő ékkövek anyagára térítendő)

Napi Nyeremény: egy 60 perces kismama masszázsutalványt és egy 5000Ft értékű Szlifka Tünde ékszerei utalványt sorsolunk ki!

02.18. Szombat: Hogyan, hol és kivel szüljünk?

10:00-10:50 Bizalom és biztonság – hogyan válasszuk meg a szülés helyszínét és a kísérőket? Tervezhető-e a szülés? (Békés Emőke előadása)
11:00-11:50 Megnyíló kapuk – beszélgetés Kecskés Karina színésznővel várandósságról, szülésről, anyává válásról
12:00-12:50 Módosult tudatállapotban – a pozitív kommunikáció jelentősége a vajúdás és a szülés folyamán (Vékony Zsuzsi előadása)
13:15-14:05 Fájdalom, és megküzdési stratégiák, természetes fájdalomcsillapító módszerek (Vörös Anna előadása)
14:15-15:15 Aromaterápiás workshop: illóolajok alkalmazása és tesztelése Szonda Györgyivel
12:00-14:00 További lehetőség a kisteremben: Legyen a teher könnyebb! – egyéni tanácsadás és Kinesiotape ragasztás Lénárd Orsival (Kizárólag a felragasztott szalag anyagára térítendő)

Napi nyeremény: egy Tudatos Pocakos on-line szülésfelkészítést és egy 60 perces dúlai konzultációs lehetőséget sorsolunk ki

02.19. Vasárnap: Párunk, gyermekünk apja, bővülő család

10:00-10:50 Apák szerepe a várandósság, a szülés és a gyermekágyas időszak alatt (Mészáros Eszter előadása)
11:00-11:50 Család születik – beszélgetés Mádai Vivien televíziós műsorvezetővel
12:00-12:50 Hogyan alakul a párkapcsolatunk szülés után? Beszélgetés Sós Pannával)
13:15-14:05 Érintés és intimitás a párkapcsolatban – kapcsolódási Gyakorlatok Zágoni Bettinával)
14:15-15:15 Masszázs workshop édesapáknak Szlifka Tündével
12:00-14:00 További lehetőség a kisteremben: Hordozni jó! – alapvető tudnivalók és egyéni hordozási tanácsadás Szabó Évával 

Napi nyeremény: egy 60 perces Shiatsu masszázskezelést és egy babamasszázs alkalmat sorsolunk ki

Azok közt, akik mindhárom napon a vendégeink lesznek, kisorsolunk további egy, akár továbbajándékozható, 60 perces dúlai konzultációs lehetőséget!

Vendéglátás: Sütivel, pogácsával, gyümölccsel, egészséges ropogtatnivalóval és teával várunk benneteket!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”6″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”100″ thumbnail_height=”75″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

A Békés Dúlakör küldetése:
Mi, a Békés Dúlakör tagjaiként, tudásunk legjavát adva, elhivatottan, és szakmailag felkészülten kísérjük a hozzánk forduló leendő szülőket, hogy megtalálhassák saját útjukat a gyermekvállalás idején

Célunk, hogy hozzásegítsük őket lehetőségeik megismeréséhez, így teljes körű információ birtokában felismerjék saját igényeiket, melyek megvalósítását a szakmai segítőkkel egyeztetve, közösen készítjük elő.

Küldetésünknek tekintjük, hogy önbizalmukat és hitüket erősítsük abban, hogy érezzék valódi erejüket. Akár már a fogantatás előttől, a szülésfelkészítésen és szüléskísérésen át a gyermekágyas időszakon túl is számíthatnak értő figyelmünkre, valamint lelki és fizikai támogatásunkra.

Képzettségünk:
Komplex szemléletű képzettségünk és naprakész tudásunk lehetőséget biztosít személyre szabott lelki, fizikai és informatív támogatásra, melyek kiegészítik és tiszteletben tartják az egészségügyi személyzet munkáját.

Ismerjük:

  • a várandósság, a vajúdás és szülés, valamint a gyermekágyas időszak testi és lelki változásait,
  • az élettani szülés fizikai és lelki folyamatait,
  • a korszerű szoptatási irányelveket,
  • nem gyógyszeres fájdalomcsillapítás eszköztárát,
  • a különböző vajúdástámogatási módszereket (pl. masszázstechnikák, vajúdási pozíciók ajánlása, aromaterápia)
  • és azokat a szuggesztív kommunikációs technikákat, amelyek a szülés folyamatát támogatják.